8 Augustus 2021: Urban Sketching Hoogcruts HX

In deze workshop ga je de architectuur en omgeving van Klooster Hoogcruts op een eigenzinnige wijze in beeld brengen. We gaan samen aan de slag met markers en fineliners (viltstiften). We hebben sets watergebaseerde markers op lokatie. Maar als je jouw eigen materiaal wilt gebruiken is dat ook prima. De opbrengsten (tekeningen/schetsen) gaan we met elkaar bekijken en bespreken om zo ook van elkaar te leren.

Het is natuurlijk mooi als je al tekent of schildert, het niveau is echter niet belangrijk…..het is de bedoeling dat je plezier hebt en wat nieuwe dingen opsteekt. We beginnen om 10:00 uur 's ochtends en voor de lunch wordt gezorgd. Extra info en tijden vind je op het inschrijfformulier.

Mobirise

De workshop in een oogopslag...

1

Lokaties zoeken

Waar begin je? Waar moet je op letten. Soms is het vinden van een plekje om te schetsen misschien een groot obstakel. Nou bij Hoogcruts genoeg plekjes om uit te kiezen en daar kunnen wij je het nodige bij vertellen. 

2

Compositie

Nadat je een plek hebt gevonden, hoe zet je dat nu goed in beeld. Hoe kun je een schets interessant maken. Hoe voorkom je dat het te druk, te saai of te verwarrend wordt. Aan de hand van voorbeeldschetsen en uitleg ter plaatse kunnen we daar gericht mee aan de slag.

3

Perspectief

Compositie: check, lokatie: check... maar dan? Soms zit perspectief je in de weg bij het maken van een leuke schets. Nou is perspectief zeker niet altijd nodig. Dat laten we je zien. Maar daar waar het wel mee kan helpen leggen we je wat grondbeginselen van perspectief uit.

4

Materiaal en techniek

Zoveel keuze uit materialen en de daarbij behorende technieken. Wij beperken ons in het materiaal. Op lokatie liggen markers klaar om mee te schetsen. We gaan in op de eigenschappen van markers, de voor- en nadelen er valkuilen. Maar als je met eigen materiaal wilt meedoen kan dat natuurlijk altijd!

Zin om mee te doen?

Vul dan gauw het formulier in via de link hier beneden. We hebben plek voor vijftien personen om ook iedereen persoonlijke aandacht te geven. Plaatsen worden toegekend op volgorde van inschrijving. Je ontvangt een mailtje of je bij de eerste groep zit of dat je op de wachtlijst komt voor een alternatieve dag. Bij voldoende interesse boeken we gewoon dagen bij.

Schrijf je nu in! Klik op de knop om naar het inschrijfformulier te gaan.

Mobirise
Albert Kiefer (1960)
Visual designer en sketcher

Na de HBO opleiding 1e graads docent kunstonderwijs aan de Stadsacademie voor toegepaste kunst ben ik meteen als digitaal ontwerper aan de slag gegaan. In 1990 ben ik dat als zelfstandig ondernemer gaan doen en werk sindsdien als visual designer in opdracht van overheden, reclameburo's en bedrijven.

Naast het digitale werk heb in in 2016 het traditionele schetsen opgepakt. Ik maak elke dag op zijn minst één schets en plaats die op Instagram onder de naam @housesketcher 

Mobirise
Isidore Postmes (1963)
Docent Kunst en Cultuur

Wat is de link met Albert, heel simpel we hebben samen op de Tehatex gezeten op de Akademie voor Beeldende Kunsten te Maastricht en daar de 1e graads docenten bevoegdheid behaald. Sindsdien ben ik werkzaam als docent in het educatieve veld en momenteel nog steeds verbonden aan het Bernardinuscollege te Heerlen alwaar ik docent Kunst en Cultuur ben. Mijn persoonlijke interesse ligt bij Grafiek en Schilderen (Acryl en Aquarel).

Over Hoogcruts HX

Bij de kruising van wegen tussen Margraten-De Plank en Noorbeek-Slenaken ligt in de gemeente Eijsden-Margraten een rijksmonument van grote historische waarde: Klooster Hoogcruts. Na een verwoestende brand op 6 september 1979 was het jarenlang een ruïne. In 2011 werd deze gekocht door Stichting het Limburgs Landschap. Vanaf dat moment is er fors ingezet op renovatie. Die klus is zeker nog niet af. Maar er zijn wel al voldoende mogelijkheden voor een bijzondere programmering.

© 2021 ALBERT KIEFER @housesketcher